Portratt_Rickard

Rickard Walén

Portratt_Jenny

Jenny Jacobsen

Oscar Andersson

Nordic är ett professionellt träningscenter och en lekplats för vuxna

Vi hjälper människor att bli bättre genom utmanande fysisk rörelse, gemenskap och vettig kost på ett säkert, effektivt och roligt sätt.

Vi tror att människor mår bra och blir glada av riktig träning. I en familjär miljö med duktiga ledare så ger vi dig en bättre livsstil. Vi på Nordic bryr oss om din utveckling och den träning vi erbjuder fokuserar på kvalitet och rörelseglädje.

– Vi vill göra fysisk rörelse central i människors liv genom att uppvisa goda exempel via erfarenhet, beprövade metoder och nytänkande.
– Vi vill främja gruppkänsla och gemenskap genom träning i små grupper, duktiga tränare och träningspass som ska utgöra en rolig upplevelse.
– Vi vill göra träningen effektiv genom att testa och utvärdera människors aktivitet, mäta framgången och utforma träningen därefter.
– Vi vill inspirera till, informera om och erbjuda lättillgänglig bra mat samt personlig vägledning som förbättrar människors förhållande till kost.
– Vi vill också främja CrossFit som idrott genom att hjälpa duktiga atleter att bli bättre och därigenom utveckla oss som tränare samt inspirera andra att träna målinriktat.

Filosofi/motton/ledord

– Är något värt att göras så är det värt att göras ordentligt.
– Vi tror att kvalitet är viktigt i alla aspekter.
– Vi strävar efter att hela tiden förbättra allt vi gör genom att lyssna på feedback och vara öppna för förändring.
– Vi anser att det absolut viktigaste för ett bra träningscenter är duktiga tränare.
– Vi vill påstå att vi har bland de bästa tränarna i landet hos oss.
– Vi brinner alla för träning och hälsa och bidrar var och en till att göra Nordic till vad det är.

Hur det startade

Under sensommaren 2008 så startades CrossFit Nordic som blogg och företag av Erik Eliasson efter att han stött på CrossFit under sin tid i militären och varit över i USA för en level 1-certifiering. Två veckor senare så anslöt Rickard Walén som ett tag letat samarbetspartners, i sin ambition att starta ett eget gym. Två killar med passion för träning och företagande satte fart. Vi letade lokal i över ett år och jobbade under tiden med vanliga jobb samt som tränare på ett s.k. Globo-gym där vi höll CrossFit-pass. Ganska omedelbart (den 2:a oktober 2008) så var vi först i Sverige med att presentera ett “Dagens pass” för varje veckodag. Sedan dess så har det hänt en del.
Vi har blivit fler delägare.
Vi har anordnat motsvarigheten till SM i CrossFit flera år i rad.
Vi har sedan 15:e mars 2010 drivit vårt gym vid Odenplan i Stockholm. Vi har anordnat en uppsjö workshops och event och kommer att fortsätta att utveckla och förbättra allt vi gör.

Gymmet

Den 15:e mars 2010 så öppnade vi vårt gym efter tre väldigt intensiva månader, fyllda av utmaningar som ingen av oss hade erfarenhet av. När vi var klara så var vi Stockholms första riktiga CrossFit-gym (alltså ett gym dedikerat endast till denna träningsform).
Läs mer om gymmet Här.
Det tog oss nästan 2 år att hitta lokal och vi sökte minst sagt aktivt. I slutändan så var det ett tips från en bekant som gjorde att vi har det gym vi har idag. Den bekanta är fortfarande hedersmedlem (om du hittar vår nya lokal så blir även du medlem livet ut).

I augusti 2015 så flyttade vi äntligen till en lokal som bättre passade vår vision och den träning vi ville förmedla.
I dagsläget så har vi 1500 kvadratmeter på Hälsingegatan 47, nära Vanadisplan.

Sedan 2010 så har mycket hänt. Vi har expanderat och köpt lokalen vägg-i-vägg med första lokalen, flyttat till en tre gånger så stor lokal, vi har kontinuerligt utvecklat träningen och anpassat utrustningsparken därefter. Vi har anordnat event, vunnit tävlingar, anordnat företagsklasser, barnträning, m.m.
Med tiden så har tidigare delägare valt att ta sig an andra utmaningar. Vi är dock alla bundna till Nordic och dess träningsglädje på ett eller annat sätt.

Delagare-CFN-2010-logo

Gänget som var med när vi hittade en lokal och öppnade fysiskt gym:
Erik Eliasson, Micke Syd Andersson, Nicklas Söderberg, Rickard Walén, Mads Jacobsen