CrossFit är en träningsmetod som kan ge dig fitness i världsklass. Denna fitness kan dock inte utvecklas till fullo utan hälsosam och prestationshöjande kost. Det är underligt hur många människor inte gör kopplingen mellan hälsa och livsstil och i synnerhet kosten då den är av största vikt och ligger till grund för hur vi mår och hur vi utvecklas som atleter, medmänniskor och som art. Att ha rätt kost är viktigt även om ditt mål är rent prestationsbaserat (fler rundor på Cindy, större marklyft, pull-ups) eller hälsa överlag (lägre fettprocent, sjukdomsprevention, energinivåer).

Vi förespråkar en blandning av två kosthållningar (stenålderskost/paleo diet och zondieten/the zone diet) som tillsammans täcker både kvalitet och kvantitet. Med sunt förnuft och fokus på kvalitet så brukar kvantitet bli rena barnleken och nästan ta hand om sig själv. Men precis som med allt annat så är både kvalitet och kvantitet viktigt.

“Ät kött, grönsaker, nötter frön, en del frukt, lite stärkelse och inget socker. Håll intaget på en nivå som stöder träning men inte kroppsfett”

Så lyder CrossFits grundläggande kostråd (första meningarna i Fitness i världsklass med 100 ord).

Det kan verka jobbigt och oöverkomligt i början och det kommer att krävas hårt arbete och disciplin, men vi på CrossFit Nordic kommer att finnas där och hjälpa dig hela vägen. Vi kan hjälpa dig på följande sätt:

  • En personlig plan för din kost baserat på var du är i dag och dina mål.
  • Regelbundna artiklar om kost, insulinresistans, framgångshistorier samt länkar till andra resurser.
  • En atmosfär och community fyllt av motiverade individer dedikerade för hälsa och träning.
  • Mineralanalyser av dina nivåer av viktiga mineraler samt vilken typ av ämnesomsättning du har.

Skriv in dina uppgifter här så kontaktar vi dig!
[contact-form-7 404 "Not Found"]