Svearodden 2012 – 10 mars Täby, Stockholm

Lördagen den 10 mars arrangerar Stockholm & Svealands Roddistrikt Öppet Mästerskap på Roddmaskin. www.svearodd.se/svearodden/

Tävlingen är öppen för alla. Det finns även särskilda lopp för motionärer och gymnasieelever. Tävlingen genomförs på den senaste modellen av Concept-2-roddmaskiner.

I varje lopp finns det plats för åtta maskiner. Roddmaskinerna är kopplade till en dator och alla maskiners framfart i ett lopp visas på en storbildsskärm.

Motionärsloppen är uppdelade i 10 års intervaller från 20 år och uppåt. Upp till 39 år är tävlingssträckan som man ror 2000 meter och från 40 år är distansen 1000 meter.
Om 2000 meter är avskräckande långt, finns det också lopp på 1000 meter för åldersklass 27-39.

För att göra valet av lopp ändå mer komplicerat, finns även distansen 2000 m för 19+ (19 år och äldre).
Det finns också lopp för lättviktare, där damer ska väga under 61,5 kg och herrar under 75 kg.

Vi vill att flera ”icke roddare” upptäcker denna tävlingsform som är både utmanande och rolig. Om du motionerar någorlunda regelbundna är denna tävling värd att prova. Om du tränar för Vasaloppet eller någon löpartävling är detta ett perfekt komplement till övrig träning.

Som en riktpunkt för motionärer är alla tider under 7 min på 2000 m för herrar och under 8 min för damer mycket bra. För träning har nästan alla gym roddmaskiner och samtliga roddklubbar i Stockholm har maskiner till förfogande.

Information och anmälan här: www.svearodd.se/svearodden/

Anmälan skall vara Stockholms och Svealands Roddistrikt tillhanda senast fredag 2 mars 2012.

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *