Primaten Öppnar Ekologiskt Grottkök & Café I Uppsala!

Primaten heter ett nytt cafe som öppnar i dag på Dag Hammarskjölds väg 58 i Uppsala! Konceptet är att servera mat, frukost/lunch/fika, enligt paleo-konceptet eller stenålderskost om du vill. Riktigt roligt att se detta koncept förverkligas! Så gå dit i dag och testa!

Hemsida och info här: www.primaten.org

Från hemsidan:

Vår filosofi

Vi tror att maten vi äter är enormt viktig för vår hälsa. Vi tror också att vi mår som allra bäst om vi får äta det vi ätit under vår långa evolution. Maten som gjort oss till de vi är.

Människan är väldigt bra på att anpassa sig till olika födoämnen. Olika grupper av människor har ätit mycket olika, och verkat kunna anpassa sig och må bra på det som funnits att jaga och samla just där den gruppen levt.

Men, vi har ätit ”vild” mat, oförädlad oprocessad obesprutad mat. Växter som växt där de växer på grund av att jorden så tillåter, och bytesdjur som ätit den mat som DE utvecklats med under SIN evolution.

Det är detta vi på Primaten vill försöka åstadkomma med vår matsedel. Så gott det nu går utan vare sig jägarexamen eller egen kolonilott. Som tur är finns det fantastiskt många bra leverantörer i Sverige, som brinner för att producera råvaror av högsta kvalitet. Vi kommer skriva om de vi valt att samarbeta med och varför, när vi kommit igång ordentligt.

Generellt tror vi nog att många idag äter lite för mycket kolhydrater. Och ofta av fel sort dessutom. Socker, pasta och bröd. Mängden kolhydrater som var och en mår bäst av måste man prova sig fram till själv, men vi tycker att man, mot bakgrund av vad vi är designade för att äta, bör välja grönsaker, frukt och t ex frön och nötter istället. Och ekologiska (obesprutade) sådana så långt det är möjligt.

– Välkommen till Primaten!

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *